Azi am sa va prezint galustele pufoase pentru supa, care mi-au iesit bine de fiecare data.

Ingrediente pentru aprox 10 galusti medii:
- 2 oua medii
- aprox. 7 linguri de gris
- un praf de sare
- o lingura de ulei

   Se bat putin cu o furculita ouale cu praful de sare. Adaugam uleiul si apoi grisul lingura cu lingura. Compozitia trebuie sa nu  fie nici prea lichida nici prea tare. Atat cat sa ramana urma de la furculita, dupa ce am amestecat.
   Eu sfatuiesc va sa faceti galustele separat, in apa si apoi sa fie adaugate in supa pentru a nu ramane surplusul de la fierbere imprastiat. Lasam 2 minute la odihna.

   La o oala cu apa clocotita, se da focul la minim. Luam cu lingura din compozitie pe lungul lingurii, cat sa umple 1/2 lingura  (sau o lingurita intreaga, depinde cum va place forma, mai rotunda sau mai ovala) si o scufundam in apa. Daca galusca se imprastie, ati pus prea putin gris, trebuie sa mai adaugati putin. Galusca trebuie sa se desprinda in apa si sa ramana in aceeasi forma. Procedam la fel pana terminam compozitia. Punem capacul si lasam 10 min sa fiarba.

   Scoatem galustele cu o paleta si le transferam in supa fierbinte (cu focul stins) unde din nou punem capacul si lasam cel putin 10 min inainte de servire.

Succes!

Inspiratie: e-retete